Vastusta pandemian aseellistamista rasismille ja repressiolle

Vastusta pandemian aseellistamista rasismille ja repressiolle

Kirjoitus on käännös Hambi bleibt! -sivustolla 26.3.2020 julkaistusta kirjoituksesta.

ILMASTOKRIISI JA KORONA UUSINA MAHDOLLISUUKSINA VALTION VÄKIVALLALLE!!

Shaheen Bagh India, 24.3.

Hambachin metsä, 25.3.: Vain päivä sen jälkeen kun nationalistisen Modin kansalaisuuslakia vastustava leiri Shaneen Baghissa ympäröitiin mellakkapoliiseilla ja kaadettiin puskutraktoreilla vedoten koronaepidemiaan, näyttävät samat pyörät lähteneen pyörimään myös Nordhein-Westfalenissa. Tällöin Hambissa vieraili ilmastoa tuhoavaa RWE-hiiliyhtiötä tukevan Kölner-Stadt-Anzeiger -lehden toimittaja tekemässä juttua aiheesta “Hambachin metsä ja korona”. Tällä hetkellä metsässä ei ole ilmennyt koronatapauksia ja Intiassa oli vain 400 koronatapausta, kun kun Shaheen Baghin leiri häädettiin.

Näin jatkuu pitkä ja iljettävä populistinen ja totalitaarinen perinne, jossa toisinajattelijat (jotka usein sattuvat olevaan “muita”) asetetaan samalle viivalle puhdistustoimenpiteitä vaativien sairauksien kanssa. Samaan aikaan kun Oranssi Mussolini Trump kutsuu Covid-19:ää “kiinalaiseksi virukseksi”, väkivaltaiset rasistiset hyökkäykset aasialaistaustalaisia vastaan lisääntyvät maailmanlaajuisesti. Pelonlietsonnan ruma historia jatkuu samalla tapaa kuin paiseruton aikoihin, kun huhut, että juutalaiset ovat myrkyttäneet julkisia kaivoja, aiheuttivat Euroopan läpi pyyhkineitä antisemiittisa pogromeja, ja kun kirppujen sijaan italialaisia merenkulkijoita syytettiin Mustan Surman levittämisestä.

Vuonna 2020 vihan ja manipulaation kanavat ovat digitaalisia ja tavoittavampia kuin koskaan aikaisemmin, mutta menetelmät ovat pysyneet samoina. Vihaisen ihmisjoukon sijaan meilä on RWE:n sylikoirat Reul ja Laschet (1) yhdessä AFD-liittolaisten kanssa vaatimassa metsän puhdistamista (jonka he niin kovasti haluavat tuhota ja josta he ovat tuhonneet jo 90 %) radikaalivasemmistolaiselta saastalta. He ovat kyllä jo osoittaneet, ettei heitä kiinnosta globaali terveys ja ympäristökriisi, kun he ovat vastanneet globaaliin ilmastohätätilaan ja miljooniin vaikuttavaan ja tappavaan katastrofiin antamalla 40 miljardia RWE:lle ja kumppaneille osana Saksan hiilestäluopumisfiaskoa sekä järjestämällä kaiken lisäksi Nordrhein-Westfalenin historian isoimman poliisioperaation: yli 70 miljoonaa maksaneen Hambachin metsän häädön vuonna 2018.

Yhtiöiden onnettomuusfetisisteille ja voitontavoittelijoille korona on tilaisuus, jota ei voi jättää väliin. Sen avulla voi säästää puumajojen, Meadow-leirin (todennäkisin valinta, sillä RWE tarvitsee sen alla olevan hiilen), Mahnwachen tai Hambi Campin (2) häätöjä oikeuttavia tuomioistuinkuluja 60 000 eurolla sekä laajentaa viime häädön aikana Hambachiin määrättyä turva-aluetta koko Saksaan. Tämä on oikein kätevä tapa pitää tukijat loitolla metsästä ja huomio käännettynä kohti markettien vessapaperihyllyjä. Ja tällä kertaa miljardien sijaan raskas teollisuus tulee saamaan biljoonia. Mikä diili!

RWE:n osittain omistamat mediajätit tekevät osansa PR-työllä, damage control- viestinnällä, huomion ohjaamisella ja julkisen mielipiteen muokkauksella. Uusliberaalit toimittajat jättävät kysymyttä tärkeät kysymykset siitä, miten ilmaston ja ympäristön epätasapaino pahentaa kaikkia katastrofeja ja miten pahiten koronasta kärsivät alueet Italiassa ja Saksassa ovat samalla kaikkein teollistuneimpia ja saastuneimpia alueita. Sen sijaan media, tämä katastrofikapitalismin viides kolonna, pysyy kiireellisenä pitäessään yleisön huomion pois siitä, mihin tilaan vuosikymmenien vyönkiristys ja käsistä karannut kapitalismi on jättänyt Euroopan “hyvinvointivaltion” ja suuren osan globaalia pohjoista. Suuryhtiöt kuten RWE saavat ilmaiseksi miljardien (ja nyt biljoonien) tukia voidakseen jatkaa saastuttamista, tuhoamista ja gentrifioimista tankkien, helikoptereiden ja poliisin pamppujen suojeluksessa samalla kun terveydenhoito, kulttuuri sekä väestön, ympäristön ja muiden lajien hyvinvointi ovat vain tyhjiä vaalivuoden lupauksia. Olemme päätyneet jo keskellä uutta kriisiä, vaikka “edellinen” vielä jatkuu ja pahenee ilman huomiota. Ja jälleen kerran rutiininomainen ratkaisu on olla toimimatta niin pitkään kuin mahdollista ja sitten listata tyypilliset epäillyt, syntipukit, anarkistit, vähemmistöt ja aktivistit, joita voidaan syyttää onnettomuudesta. Nyt nähdään, sammuttavatko tästä johtuvat valheita ja misinformaatiota täynnä olevat tuhannet paperiliuskat ja gigabitit dataa tämän typeryydestä, epäpätevyydestä ja vallananastamisesta roihuavan nuotion, vai päätyvätkö ne, kuten aina, ainoastaan ruokkimaan liekkejä.

Kapitalistinen voittoa tavoitteleva media tuskin tulee huomauttamaan, että näistä hiilikomission RWE:lle ja kumppaneille lahjoittamista ja kannustimena ilmaston tuhoamisen jatkumiselle toimivista yli 40 miljardista eurosta on tullut nyt standardinomainen voittoa tavoittelevan keynesiläinen vastaus mihin tahansa kriisiin: perimmäiset syyt jätetään huomioimatta ja kielletään, valtion valtaa laajennetaan ja teollisia intressejä tyydytetään. Ohittaessaan sosiaaliset ja ekologiset kysymykset valtiot jatkavat ryömimistä lähemmäksi ja lähemmeksi kohti dystooppista fasismia. Vaihtoehtoja tarjoavat aloitteet, eturintaman kamppailut sekä uhanalaiset yhteisöt ja ekosysteemit muodostavat tälle agendalle ison riskin, ja siksi ne täytyy joko ottaa haltuun tai tuhota.

Voitontavoittelu ja kontrolli yli kaiken: tällä kertaa ilmastokriisin sijaan kyseessä on Covid-19, mutta agendaa viedään samalla tapaa eteenpäin ja ympäristöä tuhoavat teollisuuden alat, lentoyhtiöt, pankit, autonvalmistajat ja muut ovat saamassa globaalin historian isoimmat hätätukiaiset. Hätätilaa käytetään syynä lykätä mitä tahansa mahdollisuutta siirtymään ja hiilestä luopumiseen seuraavan 10 vuoden aikana, jotka ovat jäljellä ennen 2 celsiusasteen tavoitteen karkaamista saavuttomasti, joka sysää liikkeelle viheliäiset takaisinkytkennät, joista seuraava tuho elinympäristölle johtaa ennennäkemättömään globaaliin epätasapainoisuuteen ja josta hyvin todennäköisesti seuraa lisää kuolettavia pandemioita ja laajaa epävakaisuutta. Jokaisesta hätätilasta ja kriisistä syntyy ratkaisujen sijaan pikarikastumisen mahdollisuuksia kuolevalla planeetalla. Isoimmista monialayhtiöistä ja taloudesta on tullut tärkein potilas sekä suurimman avun ja hoidon vastaanottaja. Tämä on käynnissä samaan aikaan, kun sairaaloissa on pula suojavarusteista, monissa valtioissa – myös Saksassa – viranomaiset palkkaavat terveydenhuoltoalan henkilöstön sijaan lisää vartijoita. Lisäksi kodittomia kootaan avoimista tiloista viruksen leviämiselle optimaalisiin suljettuihin ryhmämajoituksiin.

Kun uutta lainsäädäntöä ei laadita ilmasto-oikeudenmukaisuuden ja terveydenhuollon aikaansaamiseksi vaan hätätilan poliisivaltuuksien lisäämiseksi, kapitalismi paljastaa jälleen kerran olevansa virus, joka tuhoaa ainoan isäntänsä, planeetan jota me kutsumme kodiksi: Maan.

Tämän planeetan reulsit, laschetit ja afdt: nauttikaa levitetään-kapitalismin-virusta-koronabileistänne, kun lähetette iskujoukkonne jälleen kerran varmistamaan, että RWE:n hiili voi nousta savuna ilmaan tuhoamaan kaiken toivon vakaasta tulevaisuudesta. Teidän “It’s the end of the world, and I feel fine”-juhlinnastanne tulee lyhin ikinä, kun saatte kutsumattomiksi vieraiksenne hurrikaanit, tulvat, maailmanlaajuiset tulipalot, pandemiat ja kuivuudet, joiden ennätyksiä rikkoville suuruuksille vetävät vertoja vain teidän ja yhtiöherrojenne pankkitilit. Kunhan muistatte, että me (ihmiset ja maapallo) emme koskaan unohda tai anna anteeksi, että te olette vastuussa. Tämän vastuun jakavat myös kaikki tämän maailman Kölner Stadt-Anzeigers -lehdet, jotka ovat luoneet maaperää voitontavoittelulle onnettomuuksista ja koronakapitalismille, levittäneet pelkoa ja misinformaatiota sekä oikeuttaneet jatkuvat valtion väkivallan aallot paitsi Hambin aktivisteja mutta myös pitkää listaa yhteiskunnallisia, etnisiä ja poliittisia toimijoita vastaan. Tämä on jotain, mitä ei voi koskaan unohtaa, vaikka tulevalle sukupolvelle pysyvänä muistutuksena tulee olemaan päivittäinen epävakauden lisääntyminen, nälkä, onnettomuudet ja taudit. “Entiseen malliin jatkaminen” korvautuu onnettomuuksien jatkumisella entiseen malliin.

Et voi vain #StayAtHome-sloganin mukaisesti pysyä kotona, kun valtaapitävät vaarantavat juuri kyseisen kodin turvallisuuden. Eikö olisi onnellisempaa, turvallisempaa ja täyttävämpää kaikille maailman lajeille, jos kaivostyönteijät ja poliisit olisivat kodeissaan ja heidän toksinen maskuliinisuutensa pysyisi karanteenissa heidän laittaessa ruokaa, lukiessa kirjaa ja hoitaessa puutarhaa sen sijaan että kaivaisivat kuolettavaa hiiltä ja ajaisivat takaa, hakkaisivat ja pidättäisivät metsän aktivisteja?

KAIKILLE PALKKA, JOLLA TULEE TOIMEEN!!! EI KENELLEKÄÄN ILMASTO- JA TERVEYSEPÄVARMUUTTA!!

(1) Nordrhein-Westfalenin kristillisdemokraattiset ministerit Herbert Reul ja Armin Laschet suom. huom.
(2) Hambachin metsän protestileirejä