Ende Gelände -webinaarit  huhti- ja toukokuussa

Ende Gelände -webinaarit huhti- ja toukokuussa

Ende Gelände järjestää sarjan avoimia webinaareja, joissa käsitellään mobilisaatiota, tietoturvaa, fasilitointia, mediatyötä, äärioikeistoa ja siirtolaiskamppailuja sekä ilmastoliikettä Puolassa. Webinaarit järjestetään tiistaisin klo 21.

Ensimmäiset webinaarit 14.4. ja 21.4. järjestetään Zoomissa osoitteessa: zoom.us/j/561359908 (Zoom-huone 561-359-908). Myöhemmissä webinaareissa on tarkoitus käyttää jotain muuta yhteyttä, seuraa päivityksiä Ende Geländen Twitterissä.

Aiheet:
14.4. How to mass mobilize
Ende Gelände ei keksinyt massamuotoista kansalaistottelemattomuutta. Toimintakonsensukset, läheisryhmät, sormet, poliisirivistöjen läpi liukuminen – kaiken tämän opimme ydinvoimanvastaiselta liikkeeltä ja muilta. Nyt haluamme jakaa kokemuksemme eteenpäin. Webinaarissa puhujat selittävät Ende Geländen strategioista ja organisointikeinoista. Keskustelemme yhdessä siitä, miten nämä keinot voidaan siirtää muiden maiden kamppailujen konteksteihin.

21.4. Cybersecurity
Ende Geländen valmisteluprosessissa on mukana ihmisiä ympäri Saksaa ja Eurooppaa. Tämä tarkoittaa, ettemme voi tavata viikoittain kasvotusten, vaan meidän täytyy luottaa sähköpostiin, videopuheluihin ja muihin digitaalisin työkaluihin. Tässä työpajassa puhumme siitä, miltä tietoturvallinen kommunikaatio voisi näyttää ja miten tasapainottaa turvallisuutta ja käyttäjäystävällisyyttä.

28.4. Facilitation
Miten varmistaa, että kaikki saavat äänensä kuuluviin kokouksissa? Miten välttää keskustelut, jotka jäävät kiertämään kehää ja joissa ei pystytä muodostamaan konsensusta? Tässä webinaarissa jaamme ideoita, keinoja ja strategioita keskustelujen moderointiin ja fasilitointiin, erityisenä fokuksena ollen Ende Geländessä käytetty tapa fasilitoida isoja kokouksia.

5.5. Media training
Aktion toteuttaminen on mahtavaa, mutta miten saada siitä parhaiten tietoa julkisuuteen? Tässä työpajassa opettelemme tarinankertomista medialle.

12.5. Climate change, the far right and the struggle for migration
Sisältö julkistetaan myöhemmin.

19.5. Klimabewegung in Polen: In der Höhle des Löwens?!
Puola on Saksan jälkeen toiseksi suurin hiilentuottaja EU:ssa, millä on paljon negatiivisia vaikutuksia sekä paikallisesti että globaalisti. Puolan oikeistopopulistinen hallitus torjuu uusiutuvat energiamuodot ja pitää hiiltä tärkeänä luonnonvarana huolimatta sen haitallisista vaikutuksista ihmisille ja ympäristölle. Hallitus suunnittelee uusien kaivosten avaamista ja myös uuden ydinvoimalan rakentamista. Jo yksin ympäristö- ja ilmastopolitiikan kritiikkiä pidetään valtionturvallisuutta vaarantavana ja vastarintaa on kriminalisoitu. Kuitenkin myös Puolassa on virallisten kansalaisjärjestöjen rinnalle muotoutunut vasemmistolainen ilmastoliike, joka viime kesänä Puolassa järjestetyllä ilmastoleirillä ja kansalaistottelemattomuuden keinoin pyrki vastustamaan hallituksen politiikkaa. Haluamme ottaa silmäyksen ja yleiskatsauksen viimeisen kahden vuoden aikaiseen ilmastoliikkeeseen Puolassa. Webinaari on saksankielinen.