Ruotsi: Hektinen elokuu ilmastokamppailussa

Ruotsi: Hektinen elokuu ilmastokamppailussa

Kirjoitus on käännös 27.7.2020 Gatorna-sivustolla julkaistusta kirjoituksesta.

Koronakriisi pisti kapuloita fossiilikapitalismin rattaisiin – öljyn kysyntä romahti ja samoin kävi esimerkiksi ilmailualalle. Nyt ilmastorikolliset kuitenkin suunnittelevat poliitikkopamppujensa avulla bensiinin kaatamista roihuavaan ilmastokriisiin ja miljardien laittamista saadakseen fossiilipyörän pyörimään jälleen. Mutta myös vastarinta on herännyt ja edessa vaikuttaa olevan hektinen elokuu ilmastokamppailussa.

Flyglarm Arlanda (Ilmahälytys Arlanda) – 10.8.

Arlandan rakentaminen on nyt tauolla – mutta se voi jatkua heti, kun poliitikot muuttavat mielensä. Tule mukaan rakentamaan toisenlaista tulevaisuutta yhdessä Flyglarm Arlanda -kampanjan kanssa. Vapaaehtoisia etsitään toteuttamaan koronaolosuhteisiin soveltuvaa aktiota. Jos et voi osallistua paikan päällä, voit tukea lahjoituksella (suom. huom. Swish ei toimi Suomessa).

Ruotsi: Hektinen elokuu ilmastokamppailussa

Extinction Rebellionin massa-aktio Tukholmassa – 23.–30.8.

XR:n usean päivän massa-aktio Tukholmassa pitää sisällään blokkauksia ja muuta mukavaa. Lue lisää ja ilmoittaudu täällä.

Stoppa Preemraff -toimintaviikot – elokuu ja syyskuu

Toimintaviikot kokoaa ilmastoliikkeen ja muiden aktiivisten ihmisten voimat lähettääkseen hallitukselle selkeän viestin, että Preem-öljynjalostamon laajennusta ei voi hyväksyä. Ilmoittaudu aktioon osoitteessa [email protected]

Grönsvart