Ende Geländen lehdistötiedote 25.9.2020

Tämä on käännös Ende Geländen sivuilla 25.9.2020 julkaistusta tiedotteesta.

Viikonloppu ilmasto-oikeudenmukaisuuden puoleta alkaa. Reininmaan hiilikaivosalueella yli 3000 aktivistia.

Erkelenz, 25.9.2020

Lehdistötiedote toimintaviikonlopun alkamisesta Kim Solievnalta, Ende Geländen tiedottajalta

“Iloitsemme tänään alkavasta ilmasto-oikeudenmukaisuusliikkeen toimintaviikonlopusta. Meillä on edessämme moninaiset ja laajat protestit ilmastotuhoa vastaan. Lukuisista paikoista lähtevät aktivistit tekevät tänä viikonloppuna selväksi, että fossiilikapitalismi kuuluu menneisyyteen. Sen sijaan kamppailemme yhdessä tuhansien kanssa täällä ja ympäri maailman hyvän elämän puolesta kaikille ihmisille.”

Viikonlopuna Fridays for Future, Ende Gelände, “Alle Dörfer bleiben”-aloite ja”Anti-Kohle-Kidz” järjestevät moninaisia protesteja. Perjantaina on Fridays for Futuren kansainvälinen ilmastolakko 400 mielenosoituksella Saksassa ja 3000 mielenosoituksella maailmanlaajuisesti. Reininmaalla on Ende Geländen koko viikonlopun kansalaistottelemattomuusaktio, johon “Anti-Kohle-Kidz” osallistuu. Lauantaina “Alle Dörfer bleiben” ja Fridays for Future kutsuvat mielenosoittamana Garzweilerin kaivokselle.