Kooste Ende Gelände -massa-aktion tapahtumista Reininmaalla

Ende Gelände -massa-aktioon Reininmaalla osallistui 3000 aktivistia 15 sormeen eli aktioblokkiin järjestyyneenä. Samaan aikaan Garzweilerissa järjestettiin tukimielenosoitus. Ohessa kooste sormien tilanteesta lauantai-iillalla:

Purppura: Blokkasi aamulla Lauswardin hiilivoimalaa. Siirtyi sittemmin Kölniin, jossa käynnisti spontaanin mielenosoituksen ilmasto-oikeudenmukaisuusliikkeen kriminalisointia vastaan.

Lila/Sininen: Blokkasi liukuhihnainfrastruktuuria ja motitettiin aamulla. Poliisi otti kiinni ja kuljetti 100 km päähän Olpeen. Matkaavat takaisin Reininmaalle. Melkein kaikki ovat saapuneet perille aloituspisteeseen.

Kultainen: Avannut uudelleen pubin yleisölle kaivostoiminnan tyhjentämässä Keyenbergin kylässä

Pinkki: Blokkasi hiilivarastoa Garzweilerissa. Blokkia yritetään tyhjentää, poliisit paikalla. Poliisi kuljettaa aktivisteja Krefeldiin.

Glitteri: Blokkasi onnistunesti Weißweilerin hiilivoimalaa. Nyt motissa ainakin kuuden tunnin ajan. Poliisi vaatinut nähtäväksi henkilöllisyystodistuksia. Ryhmälät on evätty ruoka ja WC-mahdollisuudet

Oliivi: Kohtasi poliisiväkivaltaa päivällä juna-asemalla. Sitttemmin jatkoi, kunnes poliisi otti kiinni ja kuljetti 80 km päähän Kreuztaliin. Nyt paluumatkalla leiriin.

Hopea: Blokkaavat hiilivoimalalle johtavia raiteita Frimmesdorfissa

Vihreä: Oli pitkään motissa, mutta jatkoi matkaa kohti kaivosta. Nyt matkalla kotiin yhdessä pronssin kanssa, poliisi häiriköi edelleen, ottanut kiinni jonkun ryhmästä, jo aikaisemmin motista poistettiin yksittäisiä ihmisiä.

Chilinpunainen: Blokkaa ZEELINK-kaasuputken rakennustyömaata, valmistautuu palaamaan lähtöpaikalle

Magenta: Blokkaa toisessa paikassa ZEELINK-kaasuputken rakennustyömaata. On liittymässä chilinpunaiseen sormeen, ja palaamassa lähtöpaikalle.

Oranssi: Motissa Keyenbergin Friedhofissa, n. 150 metriä kultaisesta sormesta

Pronssi: Toimi päivällä Weißweilerin hiilivoimalan lähellä. Matkalla asemalle Weißweilerissa. Matkalla takaisin leiriin yhdessä vihreän sormen kanssa

Värikäs: Toimi Hambachin kaivoksen lähellä. Oli pitkään bussissa jumissa Keyenbergin lähellä, nyt jo takaisin leirissä. Päivän aikana poliisi hyökkäsi koirien kanssa ryhmän kimppuun, ja häiritsi mielenosoittajia toistuvasti (myös ilman kasvosuojaimia)

Anti-Kohle-Kidz: Irrottautui Fridays for Futuren ja Alle Dörfer bleibenin mielenosoituksesta ja lähti kohti Garzweilerin pohjoisreunaa. Tällä hetkellä kahdessa poliisimotissa Mahnwachen lähellä. Poliisi pamputti ja yksi osallistuja on loukkaantunut.

Fridays for Future ja “Alle Dörfer bleiben” -aloite: mielenosoittivat päivällä Garzweilerin kaivoksella. Alle Dörfer bleiben matkalla kultaisen sormen uudelleen avaamaan pubiin Keyenbergissä.

Seuraa aktioviikonlopun tilannetta Ende Geländen Twitterissä tai Action Tickerissä Elementissä.