Ende Geländen lehdistötiedote 27.9.2020

Tämä on käännös Ende Geländen sivuilla 27.9.2020 julkaistusta tiedotteesta.

Ende Gelände lopetti menestyksekkään toimintaviikonlopun +++ “Ilmasto-oikeudenmukaisuusliike on tehnyt paluun”

Ende Gelände julisti tänään klo 10 toimintaviikonlopun loppuneeksi. Kokonaisuudessaan yli 3000 aktivistia osallistui Reininmaan hiili- ja kaasuinfrastruktuurin blokkaamiseen. Ende Gelände vaatii kaikesta fossiilienergiasta luopumista sekä perustavanlaatuista järjestelmänmuutosta.

Lisäksi antikolonialistinen aktiosormi nosti maailmanlaajuisten Black Lives Matter -protestien hengessä painopisteeksi antirasistisen ilmasto-oikeudenmukaisuuden.

“Olemme onnellisia menestyksekkäästä aktiosta. Olemme moninaisilla protesteilla osoittaneet, että hiili ja kaasu täytyy jättää maahan – ja heti”, toteaa Ende Gelände -liittouman tiedottaja Ronja Weil posiiviisesta lopputuloksesta. “Yhdessä Fridays for Futuren kanssa näytettiin maailmanlaajuisesti, että ilmasto-oikeudenmukaisuusliike on tehnyt paluun”

Perjantaina Fridays for Futuren kansainväliseen ilmastolakkoon osallistui yksin Saksassa 200 000 ihmistä. Lauantaina Fridays for Future ja kaivostoiminnasta kärsivien kyläläisten aloite “Alle Dörfer bleiben” mielenosoittivat yhdessä ilmasto-oikeudenmukaisuuden ja kylien säilymisen puolesta. Eilen Keyenbergissä, yhdessä kaivostoiminnan tyhjentämistä kylistä, Ende Geländen aktivistit avasivat uudelleen suljetun pubin.

Ende Geländen tiedottaja Paula Eisner toteaa, “Tämä viikonloppu antaa syytä toivolle. Emme lopeta kamppailua oikeudenmukaisen ja ekologisen järjestelmänmuutoksen puolesta. Rinta rinnan kyläläisten kanssa pystymme päihittämään suuryhtiöt kuten RWE:n. Meidän yhteiset aktiomme ovat vain esimakua siitä, mitä tuleman pitää, jos RWE jatkaa kylien tuhoamista.