Ende Gelände kritisoi poliisia perusoikeuksien loukkaamisesta +++ “Poliisiongelmaa ei voi Saksassa enää peitellä”

Tämä on käännös Ende Geländen sivuilla 28.9.2020 julkaistusta tekstistä.

Ende Geländen aktiopäivien aikana Reininmaalla tapahtui järjestäjien näkökulmasta lukuisia oikeudellisia loukkauksia poliisin suunnalta. Ende Geländen lakituki kertoo seuraavista vakavista loukkauksista:

1.  Kokoontumiskiellot

Vastuussa olevat poliisit ja viranomaiset kielsivät lukuisten kokoontumisten ja mielenosoitusten ilmoitukset ilman laillista perustaa. Viitaten “ylhäältä tuleviin ohjeisiin”, aktivistien takaamaa kokoontumisvapautta rajoitettiin massiivisesti.

Christian Mertens, asianajaja:
“Perusoikeuksia, kuten kokoontumisvapautta, on jälleen tallattu. Poliisien on suojeltava mielenosoituksia – sen sijaan, että ne jätetään huomiotta ja kielletään! “

2. Poliisiväkivalta

Lukuisat aktivistit loukkaantuivat – jotkut vakavasti – poliisin koirien ja hevosten, pampun, pippurisumutteen sekä iskujen ja potkujen mielivaltaisestä käytöstä.

3. Piiritys / “Motittaminen”

Aktivistien liikkumisvapautta on useaan otteeseen rajoitettu ankarasti, usein ilman mitään perusteita tai oikeusperustaa. Ihmisiltä kiellettiin toistuvasti käynti vessassa ja juomaveden saantia ei toisinaan ollut riittävästi taattu.

4. Ruumiintarkastus (täysin riisuttuna)

Kiinniottojen yhteydessä tehtiin laittomia ruumiintarkastuksia, joissa ihmiset joutuivat riisuuntumaan kokonaan. Viisi miespuolista poliisia pakotti Aachenin vankilan keräyspisteessä ainakin yhden nuoren Ende Gelände -aktivistin riisuuntumaan alasti heidän edessään. Tämä on laitonta, seksististä ja loukkaavaa. Saman sukupuolen kontrollin periaatetta ei aina noudatettu ruumiintarkastuksissa – mikä on, etenkin sukupuolen moninaisuutta edustaville aktivisteille, yksityiselle alueelle tunkeutuminen, jota ei voi hyväksyä.

5. Kuljetuskiinniotto

Osana kiinniottoja poliisi raahasi aktivisteja noin 150 kilometrin päähän kiinniottopaikalta, missä heidät vapautettiin. Tällainen “kuljetuskiinniotto” on laiton, ja sen ainoa tarkoitus on hidastaa aktivisteja.

6. Repression kohdistuminen antikolonialistiseen sormeen

Poliisi kohdisti erityistä väkivaltaa antikolonialistiseen sormeen, toimintaryhmään, johon oli kutsuttu ja jonka muodostivat nimenomaan maahanmuuttajaryhmät, mustat ja POC-ihmiset. Poliisi yritti vaikeuttaa asianajajan saatavuutta tuhoamalla asianajajan puhelinnumeron. Ei voida sulkea pois sitä, että erityinen sorto johtuu sormen teemasta ja poliisin rasismista.

7. Pelotteluyritykset

Tänä vuonna poliisi yritti pelotella aktivisteja yhä enenevissä määrin etukäteen laittomilla henkilö- / pakettiautotutkimuksilla ja takavarikoimalla materiaalia. Erityisesti nuoria osallistujia yritettiin myös kuulustella ja pelotella esiintymällä uhkaavasti. Poliisiviranomaisen lainaus on kuvaava poliisin toiminnasta toimintapäivinä: “Tiedän, etten saa tehdä näin, mutta teen sen joka tapauksessa.”

8. Lehdistönvapaus

Eri toimittajia kiellettiin raportoimasta mielenosoitusten aikana. Poliisin ja yksityisten turvallisuusyritysten uhkailun ja pelottelun lisäksi ei vältytty käsiksi käymiseltä ja fyysisiltä hyökkäyksiltä. Kameralaitteita on yritetty lyödä toimittajien käsistä useita kertoja, tarkoituksena rikkoa ne.

“Paljastukset äärioikeistolaisista verkostoista poliisin sisällä seuraavat toinen toistaan. Lisäksi parempaan tulevaisuuteen pyrkiviin ihmisiin kohdistuu nyt massiivista poliisiväkivaltaa. Saksan poliisiongelmaa ei voida enää peittää. Emme salli mielivaltaisten ​​sortotoimien pelotella meitä ja osoitamme solidaarisuutta kaikille asianosaisille”, sanoo Ende Geländen tiedottaja Kim Solievna.